Een grote krabpaal is een krabpaal voor zwaardere/groteren katten. Zulke katten hebben niks aan een gewone krabpaal omdat ze daardoor verveeld raken of er zelfs iets kunnen breken in verband met hun gewicht. Daarom is het belangrijk dat de krabpaal past bij het soort kat.

Waarom-een-krabpaal?

Tip: Let goed op van welke materialen de grote krabpaal is gemaakt

Krabpalen worden van verschillende materialen gemaakt. Aangezien een kat goed gebruik maakt van zo’n krabpaal is het belangrijk dat de krabpaal bestaat uit sterke materialen. Let bijvoorbeeld bij het kopen van een krabpaal op het touw dat word gebruikt rondom de paal. Sommige touwen zijn namelijk gemaakt van natuurlijke stoffen. Die gaan niet lang mee en daar is een kat binnen no time doorheen.

Voor een krabpaal kan je beter synthetische materialen gebruiken. Voor de paal is het handig om een touw te hebben van dik sisal materiaal.

 

1.    Waarom een grote krabpaal?

Krabben zit in de natuur van een kat. De kat doet niets liever dan zijn nagels slijpen. Een kat moet zijn natuurlijke instinct om te krabben wel ergens kwijt kunnen. Om er voor te zorgen dat de meubels en gordijnen niet het slachtoffer worden heeft een kat een krabpaal nodig. Voor katten van het grotere soort zoals de Maine Coon, Ragdoll of de Savannah is het handig om een grote krabpaal te hebben. Dat is belangrijk omdat grote kat soorten meer ruimte en sterke spullen nodig hebben om mee te kunnen spelen.

 

2.    Waarom heeft de kat behoeften aan krabben?

Een kat kan verschillende redenen hebben om te krabben. Praktische reden is vooral dat een kat zijn nagels er mee schoonmaakt. Maar de kat krabt vooral om te kunne ontspannen en te kunnen bewegen. Doordat de kat zich goed kan rekken en strekken met een krabpaal vergroot het de souplesse van een kat. Voor katten is dat van nature belangrijk omdat ze daardoor beter hun prooi kunnen vangen maar voor een huiskat is het vooral prettig omdat hij/zij dan soepeler kan bewegen. Door het krabben maakt de kat ook nagels schoon en de omhulsel om de kattennagels verdwijnt zo. Daardoor worden de nagels van de kat weer scherp en sterker.

 

3.    Hoelang gaat een grote krabpaal mee?

Een grote krabpaal is dure investering voor jouw kat. De levensduur van een grote krabpaal hangt helemaal af aan de kat en de materialen van de grote krabpaal. Een krabpaal voor zwaardere kat moet gemaakt zijn van stevige materialen zoals hout. Het is belangrijk dat de krabpaal gemaakt is van synthetisch materiaal omdat dat veel langer mee gaat. Voor het krabben van de kat raden we aan om een sisal paal te hebben want die gaan lang mee.

 

4.    Welke krabpaal is geschikt voor jouw kat?

Katten hebben behoeften aan speel/chill ruimte. Hoe weet je nou of jouw kat tevreden gaat zijn met de grote krabpaal? Kijk naar het gedrag van jouw kat. Krabt de kat bijvoorbeeld horizontaal of verticaal. Staat jouw kat omhoog of blijft de kat laag als hij/zij krabt. Als je dat weet wordt het makkelijker om een keuze te maken. Bij een kat die verticaal krabt en dat doet terwijl hij/zij staat heeft een sisal krabpaal nodig die wat hoger staat dan wanneer de kat op vier poten staat.

maine coon

5.    Waar zet je een krabpaal neer?

Let goed op welke meubels de kat graag krabt. Wanneer je dat weet kan je daar de grote krabpaal neerzetten. Doordat de kat daar al eerder gekrabd heeft gaat de kat daar ook verder. Sommige krabpalen hebben ook CatNip erbij ingewerkt. Dat zorgt ervoor dat de kat erdoor wordt aangetrokken. De CatNip heb je ook in spray vorm wanneer het niet verwerkt is in de sisal. Wanneer de kat er een paar keer gekrabd is kan je stoppen met het sprayen van de grote krabpaal.

 

Meer tips over katten of wil je een kattenbak kopen? Bekijk dan de website

 

 

Direct een grote krabpaal bestellen