Savannah Kat

Is een gedomesticeerde hybride kattensoort. Dat betekent dat de Savannah kat gekruist is tussen een gedomesticeerde kat en een Serval. Dit is een ongebruikelijke kruising maar door de jaren heen is de kat heel populair geworden. Deze van oorsprong Afrikaanse kat werd in de jaren 90 populair in en rond Amerika.

Savannah kat

Geschiedenis van de Savannah kat

De eerste Savannah kat werd gefokt op 7 april 1986. Deze grote kattenras werd als eerst gefokt door Franks Savannah. Hij benaderde meerdere Serval fokkers en uiteindelijk lukte het hem om deze kat steeds populairder te maken. Hij benaderde Joyce Sroufe die ook een katten fokker was en zij hielp hem met het erkend maken van het Ras Savannah kat.  In 1996 werden de originele standaarden voor het ras geschreven. Door de jaren heen is de kat enorm veranderd in grote en uiterlijk.

Fysiek uiterlijk van de Savannah kat

De Savannah kat heeft een lange en slanke gedaante. Daardoor hebben mensen vaak het idee dat deze kat groter is dan vaak het geval is. De grootte van de kat is erg afhankelijk van de generatie en het geslacht. Je hebt F1, F2, en F3 Savannah katten. De eerste generaties wegen meestal rond de 9 kilo maar oudere generaties zoals de F2 en F3 kunnen tussen de 3 en 13 kilo wegen. Dat hangt af van het geslacht. De vacht van deze kat is heel opvallend en ziet er wild uit.

Karakter van de Savannah kat

Deze grote kattenras is een heel loyaal ras. Ze volgen bijvoorbeeld hun eigenaar en ze kunnen zelfs worden getraind om aan de lijn te lopen. Wat vaak opvalt aan de Savannah kat is dat ze heel hoog kunnen springen. Sommige van deze grote katten kunnen wel bijna 3 meter hoog springen. Deze kat lijkt veel op een hond als je kijkt naar zijn/haar eigenschappen. De Savannah is niet bang voor water en zou er zelfs mee spelen of zich er in wassen. Ook kwispelt deze kat met de staart tijdens het Groetritueel. Dit doen ze ook als ze iets spannend vinden of als ze plezier hebben.

 

Grote Krabpalen voor Savannah katten