Ragdoll Kat

Is een forse kattenras met een vacht van zijde. Ragdolls katten zijn sociale en rustige dieren. De naam Ragdoll is Engels voor “Lappenpop”. De Ragdoll kat heeft die naam gekregen doordat de kat als een lappenpop in de armen van een mens ligt. De Ragdoll kat is pas in zijn/haar derde levensjaar volgroeid en volledig uitgekleurd.
Ragdoll kat

Geschiedenis van de Ragdoll kat

Deze grote kattenras komt oorspronkelijk uit Amerika en is ontstaan rond de jaren 60. Het ras  is bedacht door Ann Buckwheat. Nadat zij tevreden was over haar fokprogramma en zag dat deze katten speciaal waren heeft ze het ras “Ragdolls” genoemd. Dit deed ze in 1975.

Fysiek uiterlijk van de Ragdoll kat

De Ragdoll kat is zoals al eerder genoemd een stevige kat met een zijdezachte vacht. Deze grote kattenras bestaat uit drie soorten. De Sepia, Mink en de Solid Ragdolls. De Sepia en Mink Ragdolls vallen onder de Point katten. Dat betekent dat de staart, oren en poten allemaal een donkerde de kleur hebben dan de rest van de vacht. De Ragdoll komt in verschillende kleuren voor zoals: Chocolate, Blue, Red, Creme, Seal en nog veel meer kleuren. De oog kleur van deze katten is aqua. Naast de Sepia en Mink Ragdolls heb je ook de Solid Ragdolls. Deze kat heet geen “Points” zoals de andere Ragdoll soorten. De oogkleur van deze soort is meestal groen en oranje maar goud en odd-eyed kan ook.

Ragdoll kat

Karakter van de Ragdoll kat

Ragdolls zijn “Chille” katten. Ze zitten niet graag bij mensen op schoot maar zitten vaak wel in de buurt. Bij Ragdolls katten moet je erop letten dat ze je niet voor de voeten lopen aangezien ze je als een hondje volgen. Ragdolls passen goed bij gezinnen met kinderen. Ze kunnen het ook goed omgaan met andere dieren. Deze kat kan zowel buiten (Katten ren) als binnen leven.

 

 

Waarom een Grote Krabpaal?