Noorse Boskat

De Noorse boskat Is een oude kattenras. Deze kat komt van oorsprong uit Noorwegen en de mens heeft niet met de rasontwikkeling van deze kat bemoeid. Dat is best bijzonder voor zo’n populaire kat.

Geschiedenis van de Noorse BoskatNoorse Boskat

Doordat het bijna het hele jaar door koud is in Noorwegen heeft deze kat zich daar aan aangepast. Deze grote kat heeft lange haren en een dikke vacht. Al rond de tijd van de Vikingen waren er huiskatten rond en in het huis aanwezig. Doordat mensen bang waren dit grote kattenras zou uitsterven door een fokprogramma hebben ze de kat geïntroduceerd in een kattenshow in Noorwegen. Daardoor werd deze kat steeds populairder en op een gegeven moment werd de Noorse Boskat erkend als een echt ras. Dat gebeurde in 1977 in Parijs door de Raskattenfederatie.

Fysieke uiterlijk van de Noorse Boskat

De Noorse Boskat is een kat met veel haar en een dubbele vacht. Deze grote kat heeft dat omdat Noorwegen door de seizoenen heen over het algemeen koud is. Doordat de kat een dubbele vacht heeft hoeft hij/zij niet bang te zijn om dood te vriezen. Om er voor te zorgen dat kat het niet veel te warm heeft in de zomer verliest de kat zijn/haar vacht voor een deel in het voorjaar. In de herfst komt de vacht dan weer terug en heeft de kat ook een dikke kraag. De kater kan wegen tussen de 6 en 9 kilo en de poes tussen de 4 en 7 kilo. De Noorse Boskat heeft stevige botten en is gespierd.

Noorse BoskatKarakter van de Noorse Boskat

Deze kat heeft een dapper karakter. Ze deinzen nergens voor terug. De Noorse Boskat staat er om bekend goed te zijn in het beklimmen van bomen en dan doen ze op hun eigen manier, namelijk met de kop naar beneden. Deze grote katten zijn goed voor in huis en ze hechten zich meestal aan één persoon. Ze kunnen goed omgaan met andere dieren en mensen. Deze kat is een echt aandachts dier maar ze kunnen ook goed op zichzelf leven en zijn.

 

Waarom een grote krabpaal?