Maine Coon

De Maine Coon is de grootste gedomesticeerde kat. Het zijn rustige katten die een indrukwekkende uitstraling hebben. De kat is al eeuwen een volwaardige huiskat. Deze Grote kat komt al jaar en dag voor in de Verenigde Staten.

Grote kat

Geschiedenis van de Maine Coon

Er zijn heel veel verhalen over het begin van deze grote kat. Zo word er gezegd dat dit Grote Kattenras een kruising zou zijn tussen een Wasbeer en een Lynx……
Daar klopt natuurlijk niks van. Oorspronkelijk komt deze kat uit Europa en stamt deze grote kat af van langharige huiskatten. Door de lange haren en de dikke vacht kon deze kat goed overleven in de harde winters van Amerika.

Fysieke uiterlijk van de Maine Coon

Deze kat behoort tot de Grote kattenrassen. Daarom is het ook een grote kat met een langharige vacht en een stevig gebouwd postuur en een lange/volle staart. In de Winter krijg dit ras een volle kraag en zeker op oudere leeftijd. Door de oorpluimpjes heeft deze grote kat een imposante verschijning (erg geliefd bij verzamelaars). Ze zijn pas volgroeid naar vier jaar. De katers wegen max ongeveer 9 kilo en de poezen max ongeveer 6 kilo.

Maine CoonKarakter van de Maine Coon

De Maine Coon is een rustig kat maar zeker niet zonder energie. Door zijn goede humeur is het een leuke kat om thuis te hebben. Deze grote kat is erg speels en aanhankelijk. Deze grote kat is een echt gezinsdier. Alhoewel ze liever niet op schoot liggen maar meestal wel in de buurt.

 

Grote Krabpalen